Vrijwilligers

Open Plaats is ontstaan vanuit vrijwilligers. Talloze mensen hebben belangeloos meegewerkt aan de organisatie die we nu zijn. Vandaag spelen vrijwilligers nog altijd een belangrijke rol.

 

Bereikbaarheid Kringwinkel Brugse Poort & Open Plaats

Wegens langdurige en grootschalige werken aan de Phoenixstraat/Bevrijdingslaan/Seghersplein in de Brugse Poort rijden de bussen (lijn 10, 12a en 12b) vanaf maandag 19 februari niet meer tot aan halte Weversstraat en halte Seghersplein. Afstappen kan aan halte Gent Brugsepoort, halte Gent Nieuwewandeling of halte Peerstraat. Van daaraf is het ongeveer 10' lopen tot aan Kringwinkel Open Plaats Brugse Poort of Open Plaats Sint-Jan-Baptiststraat.

Check steeds je traject via de app van De Lijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Uitwisseling

In alle afdelingen van onze Kringwinkels zijn vrijwillige medewerkers aan de slag. Dat is een bewuste keuze.

In De Kringwinkel Brugse Poort en in de Sloepstraat werken vrijwilligers samen met doelgroepmedewerkers en werkbegeleiders. Dit zorgt voor een boeiende uitwisseling tussen verschillende leeftijden en culturele achtergronden.

In onze Kringwinkel in Destelbergen zijn zowat alle medewerkers die jou in de winkel bedienen, vrijwilligers.

Onze medewerkers zetten zich met hart en ziel in voor nieuwe kansen. Dat creëert een unieke sfeer, dat voel je!

Ook de Sociale Dienst Open Plaats wordt voor een groot deel gedragen door tientallen vrijwilligers. Zij zetten zich in voor onthaal, hulpverlening en voedselbedeling.

Word vrijwilliger

Wil jij je ook graag engageren om onze sociale en ecologische doelstellingen mee te realiseren? Dan willen we graag met jou kennismaken!

We ontdekken graag wat je kan en waar je interesses liggen, zodat we de juiste persoon op de juiste plaats een zinvolle taak kunnen aanbieden. Als vrijwilliger ben je een inspiratie voor onze werking en een belangrijke ambassadeur van onze organisatie.

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!