Sport, cultuur en vakantie

Goedkope tickets voor AA Gent? Sporten in de buurt? Een leuke activiteit voor je kinderen?

Ontspanning is belangrijk! Er zijn voordeeltarieven en financiële tussenkomsten mogelijk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goedkoper ontspannen

De Stad Gent, het Fonds Vrijetijdsparticipatie en het Steunpunt Vakantieparticipatie erkennen onze werking. Daardoor kan je bij ons een voordeeltarief of een financiële tussenkomst krijgen voor daguitstappen, vakanties, sport, cultuur- en jeugdactiviteiten.

Je kan dit bij ons aanvragen als je:

  • in onze zone woont (zoek jouw zone)
  • EN recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming (vraag dit aan je ziekenfonds)
  • OF mogelijk na onze financiële analyse, als je een beperkt leefgeld overhoudt

Sport

Beweeglessen op een rustig niveau voor 50 cent, gratis wandelingen en fietstochten, laagdrempelige yoga, fijne circuslessen,... Sporten en bewegen kan goedkoop en vlakbij!

  • Bekijk de brochure Sporten en bewegen in de Brugse Poort.
  • Met onze financiële tussenkomst kan je goedkoper of gratis lid worden van sportclubs, deelnemen aan sportlessen én sportmateriaal kopen.

Sport, cultuur en ontspanning met de UITPAS

Iedere Gentenaar kan een UITPAS kopen, die geeft recht op allerlei voordelen. Voor Gentenaars met een laag inkomen is de UITPAS extra voordelig. Hij kost maar € 1 en biedt 80% korting.

Waar geldt de korting van de UITPAS? In alle zwembaden, jeugdkampen en musea van de stad, maar ook in De Centrale, de Handelsbeurs, NTGent, De Bijloke, Festival van Vlaanderen, thuiswedstrijden van AA Gent,... Te veel om op te noemen!

  • Je kan een UITPAS gebruiken via de Sociale Dienst, vraag dit aan je hulpverlener
  • Vraag je eigen UITPAS met kansentarief aan! Meer info in de Stadswinkel, bij Gentinfo (09 210 10 10) of op uitingent.be/uitpas

Daguitstap & vakantie

Iedereen heeft er nood aan om af en toe eens weg te zijn. Ook je kinderen wil je natuurlijk graag een leuke vakantie bezorgen.

Via het Steunpunt Vakantieparticipatie is jouw daguitstap, vakantie of jeugdkamp misschien wél betaalbaar. Bekijk het aanbod in de boeken in onze onthaalruimte of surf naar www.vakantieparticipatie.be

Is er iets dat je interesseert? Praat er dan over met je hulpverlener. Misschien heb je recht op korting of een financiële tussenkomst.

Nuttige links

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!