Wat je oude spullen nog kunnen doen voor anderen

Met spullen waar jij van af wil, kan je een goede daad verrichten! Bij De Kringwinkel Open Plaats maken we er nieuwe kansen mee. Voor het gerief zelf, dat niet op de afvalberg terechtkomt.

Voor mensen die (nog) geen job vinden op de gewone arbeidsmarkt. Voor mensen in armoede, die we ondersteunen via de Sociale Dienst Open Plaats.

Gratis ophaling
 

Bereikbaarheid Kringwinkel Brugse Poort & Open Plaats

Wegens langdurige en grootschalige werken aan de Phoenixstraat/Bevrijdingslaan/Seghersplein in de Brugse Poort rijden de bussen (lijn 10, 12a en 12b) vanaf maandag 19 februari niet meer tot aan halte Weversstraat en halte Seghersplein. Afstappen kan aan halte Gent Brugsepoort, halte Gent Nieuwewandeling of halte Peerstraat. Van daaraf is het ongeveer 10' lopen tot aan Kringwinkel Open Plaats Brugse Poort of Open Plaats Sint-Jan-Baptiststraat.

Check steeds je traject via de app van De Lijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Je helpt het milieu

Zijn de dingen die je wil wegdoen nog goed bruikbaar? Gooi ze dan niet weg! Voor iemand anders is je oude boek, trui of zetel misschien nét die vondst waar hij naar op zoek was. Geef je oud gerief een nieuwe kans en verklein de afvalberg!

> Ontdek welke goederen we aanvaarden

Jouw spullen geven mensen arbeidskansen

Jouw oud gerief gaat bij Open Plaats door vele handen. Onze medewerkers selecteren, sorteren, testen en prijzen alles, en bedienen je in de winkel. Veel van die medewerkers werken in sociale tewerkstelling:

  • Met tijdelijke werkervaring zetten mensen stappen naar een job op de gewone arbeidsmarkt
  • In arbeidszorg vinden mensen een zinvolle bezigheid en vaak ook een opstap naar een gewone job
  • Tijdens een werkstraf kunnen mensen met een veroordeling blijven deelnemen aan de maatschappij. Ze kiezen er bewust voor om zich in te zetten voor de gemeenschap

Open Plaats is niet zomaar een kringloopwinkel. We zetten we in op nieuwe kansen!

Je helpt mensen in armoede

Dankzij de resultaten van onze kringloopwinkels kunnen we ook een sociale dienst blijven uitbouwen. Inderdaad, Open Plaats is meer dan twee kringloopwinkels.

De Sociale Dienst Open Plaats ondersteunt mensen die in een financieel moeilijke situatie zitten. We geven hen advies op maat, budgetbegeleiding, voedselpaketten en andere materiële hulp. Dat ene duwtje in de rug betekent vaak een nieuwe kans!

Gesteund door vrijwilligers

Straf hé, wat jouw oud gerief nog allemaal kan betekenen? Het is dus ook niet zo verwonderlijk dat meer dan 150 vrijwilligers ons project steunen met hun actieve inzet. Door jouw spullen aan Open Plaats te schenken, zet jij mee in op vele nieuwe kansen. Dankjewel!

Waar kan je terecht?

Inzamelpunten

Klik voor het adres, plannetje, info en openingsuren:

Bel voor een gratis ophaling

Geraak je niet zelf tot onze inzamelpunten? Doe je grote spullen weg die je zelf niet kan vervoeren? We komen ze met plezier halen, helemaal gratis!

 

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!