Geefpunt Sloepstraat (Gent)

Inzamelpunten

 
 
 
 
 
 
 
 

Handige locatie met ruime parkeergelegenheid en vlot bereikbaar met alle vervoersmiddelen.

Het inzamelpunt in de Sloepstraat ligt vlakbij Wondelgem station (zie kaart onderaan)

Deze vestiging in de Sloepstraat is het centraal magazijn van De Kringwinkel Open Plaats.

Ook zijn hier elektro- en fietswerkplaatsen ingericht. We herstellen fietsen (dus die mag je altijd binnenbrengen, ook als ze stuk zijn) en testen elektrische toestellen.

Hoe geraak je er?

Heel gemakkelijk! De Sloepstraat ligt op de grens tussen Meulestede en Wondelgem. Het is een zijstraat van de Kapiteinstraat. Rij helemaal tot het einde van de Sloepstraat.

Fiets

Van alle kanten leiden prachtige groene fietsroutes naar de Sloepstraat, waarbij je amper een auto tegenkomt:

  • Vanuit centrum Gent en Zuid-Gent neem je via het Rabotpark de nieuwe fietsersbrug over de Nieuwe Vaart. (Vanaf deze brug 10 min.) De Gaardeniersweg brengt je tot aan het Dracunaplein / Maïsstraat. Daar sla je rechtsaf, over de spoorweg. Volg rechtdoor het mooie Pakketbootpad, helemaal tot in de Driemasterstraat. Daar loopt door het park links een mooi binnenwegje tot in de Sloepstraat.
  • Vanaf de Brugse Poort / Mariakerke. Neem aan het Fluweelpark het blauwe bruggetje over de Brugse Vaart. (Vanaf hier 15 min.) Volg het fietspad langs de muur van de Westerbegraafplaats en helemaal tot aan het Dracunaplein / Maïsstraat. Daar sla je linksaf, over de spoorweg. Volg rechtdoor het mooie Pakketbootpad, helemaal tot in de Driemasterstraat. Daar loopt door het park links een mooi binnenwegje tot in de Sloepstraat.

Plan je route met Google Maps (klik op het fietsicoon bovenaan, naast auto en voetganger) en versleep de route ten Noorden van de Westerbegraafplaats (Brugse Poort) en langs het Pakketbootpad.

Openbaar vervoer

  • Elk uur een trein tussen Gent-Sint-Pieters, Gent-Dampoort en Eeklo - halte Wondelgemstation - nog 350m wandelen (Kapiteinstraat, dan 1ste straat rechts)
  • Bus 58 richting Eeklo/Brugge, halte Wondelgemstation - nog 350m wandelen
  • Bus 55 richting Zelzate, halte Meulestedebrug - nog 700m wandelen (Kapiteinstraat, dan 2de straat links)

Plan je route op de handige website van De Lijn. We raden je aan deze steeds vooraf te checken.

Met de auto

Het magazijn is vlot bereikbaar via

  • R4 (Industrieweg): neem de afslag richting Wondelgem. Volg de Evergemsesteenweg tot aan de lichten. Daar linksaf en over de spoorweg. Nu ben je in de Kapiteinstraat. Neem dan de eerste straat rechts (Sloepstraat).
  • R40 (Tolpoort): verlaat de ring richting Gasmeterlaan / Nieuwe Vaart. Ga rechtdoor: steek het water over en rij verder langs de Wiedowkaai. Neem de afslag Wondelgem, dit is de Kapiteinstraat. Neem dan de tweede straat links (Sloepstraat).
  • Rabot: aan het einde van de Wondelgemstraat steek je de Wondelgembrug over. Blijf rechtdoor rijden door de Frans Van Ryhovelaan. Later wordt dit de Morekstraat. Aan de lichten in Wondelgem rechtsaf en over de spoorweg. Nu ben je in de Kapiteinstraat. Neem dan de eerste straat rechts (Sloepstraat).

Rij de Sloepstraat helemaal door. Op het einde links rij je de gratis parking op van het brengpunt.

Plan je route met Google Maps.

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!