Scholen Charter

Gepost op dinsdag 29 november 2016

Sociaal

Bereikbaarheid Kringwinkel Brugse Poort & Open Plaats

Wegens langdurige en grootschalige werken aan de Phoenixstraat/Bevrijdingslaan/Seghersplein in de Brugse Poort rijden de bussen (lijn 10, 12a en 12b) vanaf maandag 19 februari niet meer tot aan halte Weversstraat en halte Seghersplein. Afstappen kan aan halte Gent Brugsepoort, halte Gent Nieuwewandeling of halte Peerstraat. Van daaraf is het ongeveer 10' lopen tot aan Kringwinkel Open Plaats Brugse Poort of Open Plaats Sint-Jan-Baptiststraat.

Check steeds je traject via de app van De Lijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 

De Sociale Dienst Brugse Poort krijgt zeer regelmatig vragen voor schoolprojecten, stages of info-sessies.

Omdat de bewustmaking rond armoede tot onze belangrijke doelstellingen behoort, gaan we in principe graag op dergelijke vragen in.
Anderzijds willen we onze tijd en energie in de eerste plaats besteden aan ons basisdoel: de hulpverlening aan mensen in armoede.

Daarom doet u er goed aan aanvragen voor info- en inleefmomenten tijdig te stellen en goed te motiveren. Zo kunnen we beoordelen op welke vragen we ingaan.

Voor de samenwerking met scholen stelt KRAS een aantal richtlijnen voor. 

Uitgangspunt:

de Krasdiensten zien het als een taak om leerlingen te ontvangen en hen kennis te laten maken met armoede en armoedebestrijding. 
De praktische uitwerking willen we in onderling overleg met de scholen zó organiseren dat de samenwerking een meerwaarde betekent voor de leerlingen én de armoedediensten. Een goede planning, goede afspraken en voorbereiden van de leerlingen zijn daarbij essentieel.


Concrete werkwijze:

  • scholen (en niet de leerlingen) contacteren (bij voorkeur) de Krasdienst(en) in hun buurt volgens de zonering van Kras (terug te vinden op www.krasgent.be ) en vragen of de dienst(en) bereid zijn om leerlingen te ontvangen.
  • terzelfdertijd doen ze een voorstel van datum + tijdsbestek (aantal uren) + het aantal leerlingen (vanaf de 3e graad secundair onderwijs) waarvoor samenwerking wordt gevraagd. Hierbij houden ze rekening met een planning ruim vooraf (minsten 3 maanden) en met een beperkt aantal leerlingen per activiteit.
  • leerlingen hebben vὀὀr het bezoek al gewerkt rond armoede en hebben dus al een basisvorming over de armoedeproblematiek. Hiervoor kunnen leerlingen en leerkrachten terecht op de websites www.krasgent.bewww.welzijnsschakels.be www.welzijnszorg.be www.armoede.org
  • de samenwerking kan achteraf geëvalueerd worden door de school en de Krasdienst in een telefonisch gesprek of per mail.

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!