Schilderen, karate en vrachtwagens monteren

Gepost op dinsdag 3 oktober 2017

Portret
 
 
 
 
 
 
 
 

Na haar traject bij De Kringwinkel Open Plaats vond Gulzjamilja werk bij Volvo Trucks. “Ik dacht dat ik nooit een job zou vinden op mijn leeftijd. Toch is het gelukt. Ik ben superblij met mijn werk en met het respect dat ik krijg.”

Respect en vertrouwen

Gulzjamilja is van Chinese afkomst bracht haar jeugd door in Kazachstan. Sinds het jaar 2000 is ze in België. Na verschillende jobs en een spijtig ontslag vond ze niet meteen opnieuw werk. Zo kwam ze in een artikel-60-traject (tijdelijke werkervaring) terecht bij De Kringwinkel Open Plaats.

Dit zegt ze over haar ontvangst en begeleiding:

“Ik voelde mij meteen enorm welkom. Mijn werkbegeleider zette mij goed op weg. Hij kon me ook echt helpen op moeilijke momenten. Hij gaf me respect en vertrouwen. Ik had mij nog nooit zo gewaardeerd gevoeld op de werkvloer.”

‘Ik wil mijn werk goed doen, wat het ook is’

Met de juiste begeleiding kan je veel leren. Heeft Gulzjamilja bij Open Plaats veel kennis en vaardigheden opgedaan die haar nu van pas komen?

“Ik heb gewerkt in de klantendienst, aan de kassa, in de brocante-afdeling en bij de meubelen. Door die veelzijdigheid heb ik veel verschillende dingen geleerd. Bijvoorbeeld dat het heel belangrijk is om mijn werk goed te doen, wat het ook is.” Dat zie je ook nu, in de manier waarop ze aan de vrachtwagencabines werkt, hoe vaardig zij ieder wisselstuk neemt en het zonder treuzelen vastschroeft.

“Ook een belangrijke les is om te streven naar samenwerken, naar teamwerk. Door wederzijds respect krijg je ook betere werkomstandigheden.”

Vaste job

Toen haar artikel-60-traject afliep, vreesde Gulzjaimlja dat ze te oud was om een job te vinden. Dankzij haar positieve ervaring bij Open Plaats en een mooie aanbeveling, vond ze toch vast werk.

Gulzjamilja is niet alleen blij dat ze een job heeft, maar ook dat ze bij Volvo Trucks opnieuw vertrouwen en een goede begeleiding krijgt. Ze spreekt vol lof over haar werkinstructeur, omdat ze zich door hem gerespecteerd weet.

Olieverf

En waarom ook niet? Jamilja heeft pakken ervaring en een veelzijdige persoonlijkheid. Ze spreekt vijf talen, loopt graag, kent wat karate en houdt van klassieke muziek. Ze volgde een opleiding Ontwerptechnieken en Illustratietekenaar en is nog steeds artistiek bezig. Ze schildert met olieverf en heeft al verschillende tentoonstellingen gehouden van haar schilderijen.

Wil je Gulzjamilja live zien schilderen?

Kom naar de Dag van de Kringwinkel!
Zaterdag 21 oktober 2017

In De Kringwinkel Open Plaats – Brugse Poort zijn er de hele dag schilder-, naai- en kookdemo's. Gulzjamilja kan je in de namiddag aan het werk zien.

Bekijk het volledige programma en winkelaanbod van de Dag van De Kringwinkel 2017

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!

Communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics