QUICHE met venkel en wortel

Gepost op maandag 30 juni 2014

 
 
 
 
 
 
 
 

Ingrediënten voor 4 personen
_______________________________
1 pak bladerdeeg
 2 eieren
 200g magere witte kaas
 150g light sojaroom
 700gr venkel
 250g wortelen
 200 ml halfvolle melk
 50g feta kaas light
 ½ kl komijnzaad of karwijzaad
 peper en zout

Bereidingswijze
_______________________________________
Verwarm de oven op 180°C
Snij de venkel en wortelen in fijne stukken, kook ze 15 minuten in melk met komijnzaad.
Klop de eieren samen met de witte kaas, de kruidenkaas, de kruiden en het zout.
Bekleed een ingevette bakvorm met bladerdeeg.
Verdeel de groenten over de bladerdeeg en giet het eimengsel erover
Kruimel wat feta kaas erover en bak de quiche 30 minuten.


Tips
____________
Een quiche kan je maken met om het even welke groente. Ook restjes van de dag ervoor kan je gebruiken om in een quiche te verwerken.
Je kan een kruimeldeeg ook makkelijk zelf maken: meng 3 koppen bloem met 1 kop olie en 1 kop water. Kneed tot een gladde deeg.
 

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!