Nu ook planten welkom

Gepost op maandag 7 februari 2022

Aandacht
 
 
 
 
 
 
 
 

Heb je kamerplanten op overschot waar je geen blijf mee weet? Breng ze naar De Kringwinkels van Open Plaats! Zo krijgen ze een tweede kans bij een nieuwe eigenaar.

  • Heb je wat te enthousiast stekjes gekweekt en is je huiskamer nu een oerwoud?
  • Zijn je kamerplanten te groot geworden?
  • Of is je woning te klein?

Tja, wat doe je dan?

Weggooien is zonde. Er is immers veel water, zorg en energie in die planten gestoken. Maar zelf een nieuwe eigenaar zoeken, kan wel wat gedoe zijn.

Gelukkig kan je in de Kringwinkels van Open Plaats nu ook terecht met kamerplanten. Zo geven we al die groeikracht nog een tweede kans!

Welke planten kan je geven?

Alle soorten huisplanten en kamerplanten in potten zijn welkom. Net als bij gewone spullen moeten ze wel in een redelijk goede staat zijn. Wat op sterven na dood is of vol met beestjes zit, daarvoor zoek je beter een andere oplossing.

Waar kan je terecht?

Je kan planten afgeven in alledrie de geefpunten van Open Plaats:

Je kan ze ook meegeven bij een gratis ophaling aan huis. Bel naar 09 227 25 64 voor een afspraak (hou rekening met een wachttijd van ongeveer 2 weken)

En daarna?

We hebben allerlei mooie plannen met planten. Je hoort er meer van in de lente!

Intussen worden de plantjes goed verzorgd door medewerkers in sociale tewerkstelling. Zij zorgen ervoor dat je planten straks een nieuwe eigenaar vinden. Intussen vergroten ze hun eigen kansen om straks een vaste job te vinden. Want ook zij kunnen bij Open Plaats verder groeien en bloeien.

 

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!