Nieuwe Kringwinkel in Destelbergen

Gepost op donderdag 18 juni 2020

Aandacht
 
 
 
 
 
 
 
 

Sinds dinsdag 30 juni kan je in Destelbergen je hart ophalen in een gloednieuwe Kringwinkel. De locatie ligt op 15m van de oude winkel: Dendermondesteenweg 525. De nieuwe winkel is groter en vaker open, en biedt nu ook kansen voor sociaal tewerkgestelden. Oxfam Wereldwinkel verhuist mee en opent een shop-in-shop.

Meer ruimte en meer open

De nieuwe Kringwinkel is maar liefst twee keer zo groot als de oude. Dat betekent dubbel zoveel aanbod aan mooie, handige en originele spullen. Ook de openingsuren verruimen, naar vijf volledige dagen: van dinsdag tot en met zaterdag, 10u tot 17u30 doorlopend. Zo kan je vaker binnenspringen en ontdekken dat bijna alles bestaat aan kleine kringloopprijzen.

Samen sorteren

Naast tweedehands shoppen kan je er uiteraard ook goederen afgeven. Wat nog bruikbaar is en wat je zelf niet meer nodig hebt, kan je meteen in de juiste dozen steken. Een medewerker doet de eerste sortering samen met jou. Er zijn vijf categorieën: textiel, huisraad, decoratie, elektro, boeken en speelgoed.

Je kan thuis al voorsorteren, zo wordt iedereen sneller bediend. Ontdek wat we allemaal aanvaarden en wat “herbruikbaar” precies betekent

Sociale doelen

De Kringwinkel in Destelbergen staat bekend om zijn enthousiaste vrijwilligers. In de nieuwe winkel krijgt dit team versterking van mensen in sociale tewerkstelling. Zij grijpen een nieuwe kans om hun talenten te ontwikkelen en doen ervaring op voor een toekomstige job.

Open Plaats heeft al jarenlang ervaring met sociale tewerkstelling in haar andere Kringwinkel, in de Brugse Poort in Gent. Daar organiseert de vzw ook voedselsteun en andere materiële hulp voor mensen in een kwetsbare situatie. Dit sociale verhaal is mogelijk dankzij de klanten van beide Kringwinkels, én dankzij vele partners.

We hebben veel ambitie om ook in Destelbergen het maatschappelijk project verder uit te bouwen, samen met lokale partners. Sociale tewerkstelling in een voltijdse Kringwinkel is alvast een belangrijke stap.

Duurzaam en fairtrade

Nieuw is ook de samenwerking met Oxfam Wereldwinkel. Die verhuist mee naar dezelfde ruimte. Twee winkels in één, die samen kiezen voor milieuvriendelijke en eerlijke handel. De wereldwinkel is open op woensdag, donderdag- en vrijdagnamiddag, en op zaterdag doorlopend. Op die momenten vind je mooie spullen én lekkere voeding en dranken op één en dezelfde plaats.”

Adres en openingsuren vanaf di 30 juni 2020

Dendermondesteenweg 525
9070 Destelbergen

Open dinsdag t.e.m. zaterdag 10:00 – 17:30

Facebook: De Kringwinkel Open Plaats
Instagram: @kringwinkelopenplaats

 

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!