Kringwinkel-geefpunt op recyclagepark Destelbergen

Gepost op woensdag 1 juni 2022

Aandacht
 
 
 
 
 
 
 
 

Destelbergen, 3 juni 2022 – Vanaf zaterdag 4 juni kan je niet enkel afval brengen naar het IVAGO-recyclagepark van Destelbergen, maar ook herbruikbare spullen. Twee dagen per week kan je terecht op een stand van De Kringwinkel en word je verwelkomd door twee medewerkers. Het gaat om een proefproject van De Kringwinkel Open Plaats en IVAGO.

Twee vliegen in één klap

Na een grote opruimactie heb je vaak twee stapels waar je vanaf wil: afval dat enkel nog gerecycleerd kan worden, en spullen die wel nog bruikbaar zijn voor een ander. Vanaf nu kan je beide stapels in één beweging wegbrengen naar het recyclagepark in de Stapsteenweg.

Dinsdag en zaterdag

Twee medewerkers van De Kringwinkel Open Plaats verwelkomen je in het nieuwe geefpunt en nemen de goederen in ontvangst. Voorlopig is het nieuwe Kringwinkel-geefpunt open op dinsdag en zaterdag. Eind oktober wordt dit proefproject geëvalueerd.

Voorsorteren

Net als in de rest van het recyclagepark kan je spullen voor de Kringwinkel ter plaatse uitsorteren. Boeken bij boeken, speelgoed bij speelgoed,... De medewerkers helpen je hierbij en geven ook tips over wat wel of niet herbruikbaar is.

Vraag je je af wat De Kringwinkel allemaal aanvaardt? Wil je thuis al voorsorteren, maar weet je niet wat de categorieën zijn? Neem een kijkje op www.openplaats.be/wat-is-herbruikbaar.

Minder afval, meer hergebruik

Met deze samenwerking willen IVAGO en De Kringwinkel Open Plaats de afvalberg verkleinen. “In de containers liggen veel te vaak spullen die nog bruikbaar zijn”, zegt Michaël Vercruyssen, ondervoorzitter van IVAGO en ook schepen voor Afvalbeleid in Destelbergen.

“Veel mensen weten niet dat ze die spullen nog een tweede leven kunnen schenken, of ze weten niet hoe. Hen willen we informeren en laten kennismaken met De Kringwinkel. Vaak zijn mensen ook gehaast en willen ze er snel van af. Met dit initiatief maken we het makkelijker om spullen een tweede leven te geven.”

Intussen blijven De Kringwinkels zelf wel de belangrijkste geefpunten, benadrukt Lore Nachtergaele, coördinator hergebruik bij De Kringwinkel Open Plaats. “De Kringwinkels zijn bijna elke dag open. En passant kan je er ook snel eens rondkijken, grote kans dat je net datgene vindt wat je zocht! Je hoeft het dan niet nieuw te kopen en kan kiezen voor tweedehands: veel duurzamer en goedkoper.”

Waar is dit geefpunt?

Recyclagepark IVAGO
Stapsteenweg
9070 Destelbergen

Wanneer is het open?

dinsdag  9u30 - 17u15
zaterdag 9u30 - 17u15

Wat kan ik geven?

Keukengerief, speelgoed, fietsen, zelfs planten! Bijna alles wat nog te gebruiken is, is welkom. Maar herbruikbaar, wat is dat precies? En wat aanvaarden we niet? Check hier alle info: Wat is herbruikbaar?

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!