Ik wil iets totaal anders doen

Gepost op woensdag 27 februari 2019

Portret
 
 
 
 
 
 
 
 

... naast mijn deeltijdse job. Iets zonder computers en administratie. Ik hou van variatie!

Dat zegt An, vrijwilligster in De Kringwinkel van de Brugse Poort. Hoe kwam ze ertoe om dit vrijwilligerswerk te doen?

Ik werk deeltijds, dat was ideaal voor de kinderen, maar intussen woont er al één alleen en zit de tweede al op kot. Met nog eentje thuis heb ik meer tijd nu. Daarom ben ik vorig jaar met mijn zus naar de vrijwilligersbeurs geweest van de stad Gent.

Eens iets nieuws

Ik wou iets doen dat totaal anders is dan mijn job. Ik werk voor een wijnhandel, een familiebedrijf, met mijn twee broers. Ik doe vooral computerwerk: boekhouding, administratie… Ik wou eens iets met mijn handen doen. Wat andere mensen zien. En gewoon, eens iets nieuws.

Op de vrijwilligersbeurs zag ik een stand van De Kringwinkel Open plaats. Dat leek me wel iets. Al die verschillende goederen! Ik wou wel eens wat variatie. In mijn job gaat het altijd om één product: wijn.

Liefde voor muziek

Ik was direct aangesproken door de boekenafdeling van De Kringwinkel. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor boeken, en zeker ook muziek. Ik vul boeken, platen en CD’s aan en schik ze in de juiste categorieën. Het is ook leuk om klanten te helpen. Op de duur ken je de vaste klanten en hun muzieksmaak. Er worden nog veel CD’s gekocht hoor! Ook door mij, trouwens. Tijdens mijn werk hier heb ik ze natuurlijk ook als eerste gezien… (lacht)

Samenwerking

Ik heb één naaste collega met wie ik bijna altijd samenwerk in de boekenafdeling. Vanaf het begin was dat een heel fijne samenwerking. En daarnaast zie ik wel tientallen mensen op die ene halve dag per week. Ik geniet ervan om zo veel nieuwe mensen te ontmoeten!

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!