Ik kan best wat honger verdragen, maar niet voor mijn kinderen

Gepost op vrijdag 18 december 2020

Portret

Bereikbaarheid Kringwinkel Brugse Poort & Open Plaats

Wegens langdurige en grootschalige werken aan de Phoenixstraat/Bevrijdingslaan/Seghersplein in de Brugse Poort rijden de bussen (lijn 10, 12a en 12b) vanaf maandag 19 februari niet meer tot aan halte Weversstraat en halte Seghersplein. Afstappen kan aan halte Gent Brugsepoort, halte Gent Nieuwewandeling of halte Peerstraat. Van daaraf is het ongeveer 10' lopen tot aan Kringwinkel Open Plaats Brugse Poort of Open Plaats Sint-Jan-Baptiststraat.

Check steeds je traject via de app van De Lijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Sinds haar scheiding is het voor Elisabeth (46 jaar) krap om rond te komen. Ze werkt meestal interim of vervangingscontracten. Met hoge kosten voor drie tienerkinderen is er niet veel marge om te sparen. Dan krijg je maar beter geen tegenslag.

Administratieve fout

“Als je geen vast contract of een stabiele loopbaan hebt, komt daar nog eens een administratief kluwen bij. Het is somwieso al niet simpel, maar soms wordt het wel heel complex. Een paar jaar geleden was er een fout gebeurd met het kindergeld. Ik moest geld terugstorten, maar die som had ik niet zomaar. Ik kreeg loonbeslag en toen werd het wel heel krap.”

Eten voor de kinderen

“Op een bepaald moment dacht ik: ‘Zonder hulp gaat het niet lukken om eten op tafel te zetten voor mijn kinderen.’ Je kan te trots zijn om hulp te vragen, maar een moeder heeft die luxe niet. Ik kan zelf wel wat honger verdragen, maar wil het beste voor mijn kinderen. Als ze niet genoeg eten, heeft dat effect op hun ontwikkeling en op de rest van hun leven.”

Respect

“Ik heb toen hulp gevonden bij Open Plaats, en dat was een openbaring. Ik zag dat ik niet de enige was die het moeilijk heeft. Ik werd er heel warm en vriendelijk onthaald. De vrijwilligers gaven mij de voeding met veel plezier en respect. En niet zomaar een standaardpakket: ze vroegen wat ik graag at en wat ik nodig had.”

“Mijn kinderen wisten van niets. Dan zeiden ze: “Oh, wat een lekkere wafels! Ga je die nog eens kopen, mama?” Ik hoopte dan maar dat er de volgende keer weer wafels beschikbaar waren.”

Onzekere tijden

“Dit jaar kwam ik voor de tweede keer in de problemen. Corona leek eerst kansen te bieden met extra jobs. Maar dat bleek dan toch weer heel tijdelijk. En opnieuw botste ik tegen administratie. De diensten waren niet bereikbaar om me te helpen met een technische fout en mijn uitkering liep vertraging op. Met drie tieners die thuis online les krijgen, moet je wel je internet kunnen blijven betalen.”

“Het zijn geen makkelijke tijden, en ik wil mijn kinderen alle ondersteuning geven die ze nodig hebben terwijl ze thuis zitten te studeren. Intussen blijf ik werken waar ik kan en blijf ik hopen dat ik een vaste job vindt.”

Wil jij iets doen voor mensen in armoede?

Als klant van De Kringwinkels van Open Plaats steun jij onze werking. Dankjewel dus, om bij ons te komen winkelen of spullen te geven!

Wil je iets extra doen in dit moeilijke jaar? Dan kan je een gift overschrijven. Elk bedrag, groot of klein, maakt een verschil. 

Rekeningnummer: BE78 8900 1496 2986 - mededeling: GIFT

Meer info over giften

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!