Ik durf weer te geloven in mezelf en in een toekomst

Gepost op maandag 7 oktober 2019

Portret

Bereikbaarheid Kringwinkel Brugse Poort & Open Plaats

Wegens langdurige en grootschalige werken aan de Phoenixstraat/Bevrijdingslaan/Seghersplein in de Brugse Poort rijden de bussen (lijn 10, 12a en 12b) vanaf maandag 19 februari niet meer tot aan halte Weversstraat en halte Seghersplein. Afstappen kan aan halte Gent Brugsepoort, halte Gent Nieuwewandeling of halte Peerstraat. Van daaraf is het ongeveer 10' lopen tot aan Kringwinkel Open Plaats Brugse Poort of Open Plaats Sint-Jan-Baptiststraat.

Check steeds je traject via de app van De Lijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 

“Een pittige vrouw, een vat vol energie met het hart op de juiste plaats.” Dat is Lucinda volgens haar vroegere werkbegeleider. Zelf had ze niet zo’n positief beeld van zichzelf, maar in De Kringwinkel Open Plaats ontdekte ze opnieuw wie ze écht was.

Ik ben altijd een harde werker geweest. Vroeger werkte ik in de bouw, en daarnaast deed ik ook nog van alles: opleidingen, bijklussen, uitgaan. Ik stond nooit stil. Ik wist blijkbaar niet dat een mens ook rust nodig heeft. Ik vond dat ik dat allemaal maar moest kunnen.

Toen werd ik werkloos en kreeg ik een paar persoonlijke problemen daarbovenop. Als ik iets nieuws probeerde, hield ik het niet meer vol. En dan voelde ik me weer mislukt. Op de duur verloor ik al mijn zelfvertrouwen.

Langzaam opbouwen

Ik heb twee jaar thuis gezeten. Dan zette ik de stap naar De Kringwinkel Open Plaats. Ik werkte er in de sortering. Eerst twee dagen in de week, dan drie en zo stelselmatig opbouwen. Als het eens een dag niet ging, was dat geen drama. Alles was bespreekbaar met mijn werkbegeleider. Zo kon ik langzaam weer wennen aan een normaal werkregime.

Intussen merkte ik dat ik blijkbaar allerlei negatieve ideeën over mezelf had. Ik vond mezelf zwak en zag vooral wat ik niet kon - of dácht niet te kunnen. Mijn werkbegeleider heeft die ideeën uit mijn hoofd gepraat. Ze zag wat ik allemaal wél kon.

Ik merkte dat de anderen ook tevreden waren over mij. Zo geloofde ik stap voor stap weer in mezelf. Op de duur werkte ik voltijds in De Kringwinkel, en ik hield het vol!

Terug naar een gewone job

Op een paar maand tijd had ik een heel proces doorgemaakt. Ik zag het weer zitten om te gaan solliciteren op de gewone arbeidsmarkt. En dat ging ook vlot nu!

Het is niet evident als je een gat van twee jaar in je CV hebt, maar nu kon ik zeggen dat ik al een hele tijd weer aan de slag was in De Kringwinkel. Dat maakte een groot verschil.

Ik vond al snel werk in een supermarkt en was eerst heel blij, maar al gauw bleken de arbeidsvoorwaarden te zwaar. Ik had nooit verlof en had altijd de late shift. Dat was niet goed voor mijn privéleven.

Moed om jezelf aan te prijzen

Na een maand gaf ik mijn ontslag en ik begon direct andere werk te zoeken, dezelfde dag nog. Nu durfde ik dat. Zomaar op werkgevers toestappen en mezelf aanprijzen.

Binnen de vijf dagen kon ik beginnen in een andere supermarkt. Ik werk hier nu acht maand en doe het supergraag. Ik heb goede collega’s, mijn uren zijn goed... Ik heb net mijn vast contract aangevraagd, want ik wil hier blijven werken.

Ik wil nog iets van mijn leven maken. Ik ben 38, dus ’t is nu de moment. Bij De Kringwinkel heb ik geleerd dat er voor mij ook nog een toekomst mogelijk is. Dat ik het leven wél aankan.

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!