Gever in de kijker: verhuizers en tijdelijke bewaarders

Gepost op dinsdag 1 juni 2021

Portret

Bereikbaarheid Kringwinkel Brugse Poort & Open Plaats

Wegens langdurige en grootschalige werken aan de Phoenixstraat/Bevrijdingslaan/Seghersplein in de Brugse Poort rijden de bussen (lijn 10, 12a en 12b) vanaf maandag 19 februari niet meer tot aan halte Weversstraat en halte Seghersplein. Afstappen kan aan halte Gent Brugsepoort, halte Gent Nieuwewandeling of halte Peerstraat. Van daaraf is het ongeveer 10' lopen tot aan Kringwinkel Open Plaats Brugse Poort of Open Plaats Sint-Jan-Baptiststraat.

Check steeds je traject via de app van De Lijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Wie verhuist, zit vaak met een hoop spullen die hij niet meer nodig heeft, maar die wél nog perfect bruikbaar zijn. Dat merkten ze ook bij de verhuisfirma Schollaert. Nu geven ze elke maand een hele berg mooie spullen aan De Kringwinkel Open Plaats.

Wat gebeurde er vroeger met die overgebleven spullen?

Thibaut Schollaert: “Een verhuis is vaak een hectische periode voor mensen. Uit tijdsgebrek belandt er daardoor veel op het containerpark. Ook als het totaal geen afval is. Maar sommige klanten hielden spontaan de herbruikbare dingen apart en vroegen of wij dat misschien naar een Kringwinkel konden brengen. Dat deden we met plezier. We reden dan na de verhuis in één beweging door naar een Geefpunt in de buurt.”

Dus enkel op vraag van de klanten zelf?

“Eerst wel ja. Maar het zette ons aan het denken. Wat als we dit als vast onderdeel van onze service zouden aanbieden? Zonder extra kost?”

Jullie draaiden de zaken om!

“Inderdaad! We vragen nu op voorhand of mensen iets hebben voor De Kringwinkel. En we vroegen ook aan De Kringwinkel of het niet beter was de spullen te komen ophalen. Zo is er maar één rit nodig per maand. Wij sparen alles op en de chauffeurs van Open Plaats kunnen nakijken of alles nog wel bruikbaar is.”

Een win-win voor iedereen én voor de planeet!

“Ja, we zijn bezorgd om het milieu en willen onze verantwoordelijkheid opnemen. We hebben ons wagenpark al groener gemaakt en gebruiken groene stroom. We kiezen voor herbruikbaar inpak- en beschermingsmateriaal. Dus dit was een logische stap.”

Wat zegt de klant?

Bij De Kringwinkel zelf merken we nu al het effect van de vaste dienst: we kunnen elke maand meer spullen inladen. Maar we gingen ook reacties sprokkelen bij de klanten. En die zijn aangenaam verrast:

“Fijn dat onze spullen nog kunnen dienen voor iemand anders!”
“Zo handig dat jullie die alles wat overblijft, kunnen inladen in dezelfde vrachtwagen, zonder meerkost!”
“Het bespaart ons een hoop gedoe. Leuk dat jullie het voorstelden.”
“Ik vind dit een geweldig initiatief van jullie.”
“Dat is wel gemakkelijk en mooi meegenomen.”

Sommige spullen komen ook uit de stockage. Hoe werkt dat?

“Je kan hier meubels en andere spullen bewaren in containers of in selfstorage boxen. Bijvoorbeeld als je plaatsgebrek hebt, of als tussenoplossing. Meestal is dat bij een renovatie. Na verloop van tijd bedenken klanten zich soms of ze al die spullen nog wel willen houden."

"Het gebeurt ook wel eens dat bij een sterfgeval in de familie de woning snel ontruimd moet worden. Na al het gedoe dat daarbij komt kunnen de erfgenamen dan later de spullen onderling verdelen, en meestal blijft er wel wat over. Die spullen kunnen meestal nog dienen voor de Kringwinkel en dat laten we dan ook graag weten. Dat is voor vele klanten al een enorme verademing geweest dat zij daarbij niets meer hoeven te regelen.”

En voor ons is het fijn dat jullie onze werking willen steunen.

“Wij zijn een dienstverlenende firma, dus we willen het gedoe dat bij een verhuis komt kijken vergemakkelijken voor de klant. Als we daarbij ook kunnen bijdragen aan sociale tewerkstelling, hulpverlening en milieuzorg, is dat mooi meegenomen toch?!”

Meer info over de verhuis- en stockagediensten van Schollaert Verhuizingen

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!