Eerste circulaire wedstrijdbeker uitgereikt in Gent

Gepost op woensdag 14 september 2022

Circulair

Bereikbaarheid Kringwinkel Brugse Poort & Open Plaats

Wegens langdurige en grootschalige werken aan de Phoenixstraat/Bevrijdingslaan/Seghersplein in de Brugse Poort rijden de bussen (lijn 10, 12a en 12b) vanaf maandag 19 februari niet meer tot aan halte Weversstraat en halte Seghersplein. Afstappen kan aan halte Gent Brugsepoort, halte Gent Nieuwewandeling of halte Peerstraat. Van daaraf is het ongeveer 10' lopen tot aan Kringwinkel Open Plaats Brugse Poort of Open Plaats Sint-Jan-Baptiststraat.

Check steeds je traject via de app van De Lijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Zondag 11 september 2022 werd de eerste circulaire wedstrijdbeker uitgereikt in Gent. De winnaars van de 126ste Internationale Regatta van de Koninklijke Roeivereniging Club Gent (KRCG) namen de beker trots in ontvangst.

Wat is circulair?

Een circulaire wedstrijdbeker is een prijsbeker waarvoor geen nieuwe grondstoffen of transport meer nodig waren. Het is een trofee die al eens een prijsuitreiking heeft meegemaakt.

Yves maakt nieuwe labels

In de Kringwinkel komen regelmatig wedstrijdbekers binnen in allerlei maten en gewichten. Kringwinkel Open Plaats experimenteerde met het hergebruik van binnengebrachte bekers. Yves van de Kringwinkel maakt een kwalitatieve selectie van het aanbod. Hij reinigt de bekers, verwijdert de oude naamkaartjes en zorgt voor een nieuw label op maat.

Tweede leven

Schepen Bram Van Braeckevelt (foto) schonk de circulaire wedstrijdbeker aan KRCG.

“Zo geven we een tweede leven aan een wedstrijdbeker en vermijden we dat een nieuw exemplaar uit een ver land gehaald wordt. En voor de medewerkers van de Kringwinkel is het een leerrijke opdracht. Sociale en circulaire economie gaan hand in hand.”

Jaarlijks schenken de leden van het stadsbestuur verschillende bekers aan Gentse verenigingen. Kringwinkel Open Plaats wil hiervoor een duurzaam en sociaal alternatief aanbieden.  

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!