Ecoscore

Gepost op maandag 7 oktober 2013

Bereikbaarheid Kringwinkel Brugse Poort & Open Plaats

Wegens langdurige en grootschalige werken aan de Phoenixstraat/Bevrijdingslaan/Seghersplein in de Brugse Poort rijden de bussen (lijn 10, 12a en 12b) vanaf maandag 19 februari niet meer tot aan halte Weversstraat en halte Seghersplein. Afstappen kan aan halte Gent Brugsepoort, halte Gent Nieuwewandeling of halte Peerstraat. Van daaraf is het ongeveer 10' lopen tot aan Kringwinkel Open Plaats Brugse Poort of Open Plaats Sint-Jan-Baptiststraat.

Check steeds je traject via de app van De Lijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 

De Kringwinkel lanceert de Ecoscore!
Sinds oktober 2013 vind je in 72 van de 118 Kringwinkels in Vlaanderen tweedehands elektrische toestellen met een Ecoscore. En dus ook bij ons!

De Ecoscore helpt je bij het kiezen van een elektrisch toestel in De Kringwinkel. De Ecoscore toont het effect op het milieu en je portemonnee. Hoe meer sterren, hoe voordeliger het toestel!

Toestellen met minder sterren blijven echter een goede keuze bij beperkt gebruik.

Je portemonnee
Dankzij de Ecoscore zie je meteen hoeveel een tweedehands elektrisch toestel zal verbruiken. De Ecoscore vergelijkt de jaarlijkse kostprijs van een tweedehands toestel met die van een nieuw, energiezuinig toestel.


We houden rekening met:

  • de aankoopprijs
  • de verbruikskosten (elektriciteit en water)
  • de geschatte levensduur.

Dankzij de Ecoscore zie je meteen hoeveel een tweedehands elektrisch toestel zal verbruiken.

Het leefmilieu
De productie van een nieuw toestel vraagt kostbare grondstoffen en energie. Door toestellen te hergebruiken wordt deze negatieve invloed op het milieu vermeden. Een tweedehands toestel met een goede Ecoscore is dan ook ecologischer dan het produceren en gebruiken van een nieuw nog energiezuiniger toestel.

We selecteren enkel de recentste toestellen, die nauwelijks meer verbruiken dan nieuwe. Voor meer info, kan je hier terecht.

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!