De Kringloopwinkel gaat groen

Gepost op woensdag 6 maart 2013

Bereikbaarheid Kringwinkel Brugse Poort & Open Plaats

Wegens langdurige en grootschalige werken aan de Phoenixstraat/Bevrijdingslaan/Seghersplein in de Brugse Poort rijden de bussen (lijn 10, 12a en 12b) vanaf maandag 19 februari niet meer tot aan halte Weversstraat en halte Seghersplein. Afstappen kan aan halte Gent Brugsepoort, halte Gent Nieuwewandeling of halte Peerstraat. Van daaraf is het ongeveer 10' lopen tot aan Kringwinkel Open Plaats Brugse Poort of Open Plaats Sint-Jan-Baptiststraat.

Check steeds je traject via de app van De Lijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 

De kringloopwinkel gaat groen!

De laatste jaren is er hard gewerkt om van onze winkel een meer duurzame en ecologische werkomgeving te maken. Na de installatie van onze zonnepanelen en de zonneboiler, is nu ook het project Relightning bijna afgewerkt. Door deze veranderingen zijn we reeds tot 30% energiezuiniger geworden!

Sedert 2012 werken wij samen met de Gentschalige stadsimkers "op hoog niveau" · Deze vrijwilligersvereniging heeft naast het produceren van honing als doelstelling om  stadslandbouw mogelijk te maken in Gent centrum. In dit kader heeft men op het dak van de kringloopwinkel 6 bijenkasten bevestigd. Deze bijen hebben nu allen de winter overleefd en zijn hard aan het werk om lekkere honing te maken die dan geslingerd en gepot wordt onder de naam " apicula". Neem hier een kijkje op hun webblog http://apicula-stadsimkerophoogniveau.blogspot.be/

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!