Danku zeggen is niet genoeg om jullie te bedanken

Gepost op woensdag 27 oktober 2021

Portret
 
 
 
 
 
 
 
 

Heb jij ooit spullen laten ophalen door De Kringwinkel Open Plaats? Dan ken je Monday misschien wel. Zeventien jaar lang was hij hét gezicht van ons transport. Altijd vriendelijk, altijd vrolijk, altijd diplomatisch.

Nu vertrekt hij naar Engeland, zijn gezin is onlangs al naar daar verhuisd. Maar Open Plaats blijft zijn tweede familie!

"Ik wil Open Plaats uit de grond van mijn hart bedanken voor de kans die ik hier heb gekregen.

"Ik ben geboren en getogen in Afrika, in Nigeria. Ik was nog vrij jong toen ik naar België kwam, 27 jaar. Hier moest ik mijn leven volledig van nul weer opbouwen.

"Voor ik uit Nigeria vertrok, werkte ik in een bank. Mijn eerste job in Gent was een studentenjob bij Volvo. Ik heb gewerkt in verschillende fabrieken, maar altijd interim en zo. Op een bepaald moment stuurde het OCMW mij naar de kringloopwinkel in de Brugse Poort.

"Mijn eerste gesprek was met winkelverantwoordelijke Johan. Dat gesprek was fantastisch. Ik zeg altijd: ik heb twee families in België: mijn gewone familie, en de Kringwinkel-familie.

Het begon met een stage en vrijwilligerswerk en vervolgens anderhalf jaar artikel 60. Toen ik daarna een vast contract kreeg aangeboden,... "Danku" zeggen is niet genoeg om jullie te bedanken.

"Ik had nog nooit in mijn leven zomaar een kans gekregen. Alles wat ik bereikt had, was door hard te werken. En ik heb keihard moeten werken om mijn hoofd boven water te houden. Maar Open Plaats heeft me een ander leven gegeven.

"Dankzij de Kringwinkel doe ik naast mijn voltijdse job ook nog vrijwilligerswerk. Ik werk mee in het Tropisch Instituut in Antwerpen aan hun HIV-testproject. Ik ben ook al jaren boekhouder in een Nigeriaanse vereniging. Allemaal door open Plaats en door te zien wat jullie doen in De Kringwinkel en het voedselsteunpunt. Alles wat ik hier leer, neem ik mee naar andere plaatsen als werkervaring en om andere mensen te stimuleren. Bedankt allemaal!"

Dankjewel ook aan jou Monday, voor je jarenlange inzet, je engagement, je warmte en je positieve instelling. Je hebt altijd goede ideeën en een enorme mensenkennis. Het was een plezier om met jou samen te werken!

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wees er op tijd bij als we seizoensartikelen aanbieden! Om de twee maanden sturen we een aankondiging van komende winkelacties en nieuws uit de organisatie.

Communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics