Als vrijwilliger heb ik mensen van vroeger teruggevonden

Gepost op woensdag 3 maart 2021

Portret

Bereikbaarheid Kringwinkel Brugse Poort & Open Plaats

Wegens langdurige en grootschalige werken aan de Phoenixstraat/Bevrijdingslaan/Seghersplein in de Brugse Poort rijden de bussen (lijn 10, 12a en 12b) vanaf maandag 19 februari niet meer tot aan halte Weversstraat en halte Seghersplein. Afstappen kan aan halte Gent Brugsepoort, halte Gent Nieuwewandeling of halte Peerstraat. Van daaraf is het ongeveer 10' lopen tot aan Kringwinkel Open Plaats Brugse Poort of Open Plaats Sint-Jan-Baptiststraat.

Check steeds je traject via de app van De Lijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Hedwige is al 15 jaar weduwe. De laatste jaren kwam ze niet zo veel meer buiten. Dan hoorde ze van haar broer dat je vrijwilligerswerk kon doen in De Kringwinkel Open Plaats.

WANNEER BEN JE HIER BEGONNEN?

“Ik ben vorig jaar begonnen met één halve dag in de week. Ik zette huisraad uit. Dat was nog in de oude Kringwinkel van Destelbergen."

"Twee weken na mijn start begon de lockdown. dat was pech, maar na een paar weken heb ik gelukkig mogen meewerken aan de nieuwe winkel. De rekken die je hier ziet, heb ik mee in mekaar gezet.”

WAT DOE JE PRECIES?

“Ik zet cd’s en dvd’s uit, en controleer ook of alles er nog in zit en in goede staat is. Blijkbaar doe ik mijn werk goed, ze zijn tevreden van mij. En ik doe het ook graag! Ik werk intussen al twee halve dagen per week.”

WAT VIND JE HET LEUKST?

“Het doet deugd om onder de mensen te zijn. Het contact met de collega’s is zeer goed. Sommige kende ik van vroeger van de jeugdbeweging."

"Ik had ze heel lang niet gezien en heb ze hier nu teruggevonden. Bijvoorbeeld een andere vrouw die ook weduwe geworden is.”

HEB JE NOG HOBBY’S?

“Ik heb een moestuin waar ik heel graag in werk. Het is leuk om dingen te zien groeien. En het geeft niet als er ook eens iets mislukt of als de dieren mee-eten van de oogst. Het is een leuke hobby en ik maak graag eens iets klaar van mijn eigen groenten."

"Ik heb al goede kookboeken gevonden hier. Dat is nog een voordeel van hier te werken: door hier elke week te zijn, zie je meer. Op de duur moet je wel opletten om niet te veel te kopen!”

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!