Achter de schermen van De Kringwinkel is het altijd Kerstmis

Gepost op maandag 15 november 2021

Actie
 
 
 
 
 
 
 
 

Nicole werkt als vrijwilliger in de sortering van het kerstgerief. Zou dat leuk zijn? En hoe werkt dat precies?

Nicole, is het voor jou het hele jaar door kerst?

“Ja, ik vertoef bijna heel het jaar in kerststemming (lacht). Mensen schenken ons het hele jaar door kerstmateriaal. Vroeger sorteerden en prijsden we alles in oktober en november, maar nu doen we dat het hele jaar door. Dat werkt beter, en we moeten ook nooit meer stressen!”

Kerstversiering sorteren, hoe werkt dat eigenlijk?

“Dat gaat van grote dozen tot heel kleine bakjes. Eerst en vooral zijn er natuurlijk kerstbomen, slingers en lichtjes. Dan zijn er een heleboel soorten figuurtjes voor in de boom. En natuurlijk kerstballen! We sorteren alles op stijl en materiaal, soms zelfs op kleur, zodat we sets kunnen maken waar alles bij elkaar past. En zodat we alles consequent kunnen prijzen. Voor een paar euro’s kan je al een hele boom versieren.”

Maar niet alles is voor de kerstboom. Wat ik hier allemaal zie… Ik wist niet dat er zoveel kerstdecoratie bestond!

“Ja, je kan je huis helemaal in kerstsfeer brengen met kerstsokken, beeldjes, guirlandes, sterren, appeltjes, engeltjes, sneeuwmannen en allerlei winterfiguren. Er is keuze tussen heel verschillende stijlen, van sober tot vollen bak blingbling. Sommige stukken zijn echt heel bijzonder. Kijk es naar deze draaimolen, dat kost normaal honderden euro’s! En dan zijn er ook nog kaarsen en kaarsenhouders, kaartjes, adventskransen,…”

Ik las ergens: ‘Alles voor de feesten vind je bij De Kringwinkel.’ Klopt dat echt?

“Eten en drinken verkopen we niet, maar voor de rest vind je hier alles. Voor de feesttafel zijn er speciale glazen, servies, tafellakens, servetten, kaarsen en kaarsenhouders in alle vormen en maten. Er zijn cd’s met kerstmuziek. Bij de kleding vind je kersttruien, feestelijke outfits voor nieuwjaar, skipakken en schaatsen. Uiteraard vind je extra veel speelgoed en andere mooie spulletjes om cadeau te doen. En we hebben toepasselijk inpakpapier en linten om alles mooi in te pakken.”

Verkopen jullie veel boeken in deze periode?

“Ja, boeken zijn nog altijd een geliefde kerstcadeau. Kookboeken zijn populair, maar ook romans en kunstboeken. In de kerstweek zijn ook speciale boeken in het kerst- en winterthema. Als je nog meer keuze wil, kan je de week nadien ook naar de grote boekenmarkt komen van De Kringwinkel in Destelbergen. Dat is een stockverkoop met heel lage prijzen. Het zijn eindereeks boeken, maar nog prima van kwaliteit, en het aanbod is heel groot. Ook platen, cd’s en dvd’s trouwens. Alles is héél goedkoop, dus je kan een hele stapel films en series cadeau geven."

Kijk jij zelf ook uit naar de feesten, Nicole?

“Wel, op een jaar tijd verwerken we hier zo’n 15 paletten met in totaal 420 bananendozen vol kerstgerief... En toch ben ik het in december nog niet beu! Ik kijk er vooral naar uit om alles klaar te zetten en ook om het resultaat te zien tijdens de Kerstweek. Dat is altijd een gezellige sfeer. Maar tegen half december staat mijn hoofd al naar carnaval, Valentijn en Pasen.”

KERSTWEEK

ma 29 nov - za 4 dec - telkens van 10u tot 17u30
De Kringwinkel Open Plaats - Brugse Poort
Haspelstraat 49, Gent

di 29 nov - za 4 dec - telkens van 10u tot 17u30
De Kringwinkel Open Plaats - Destelbergen
Dendermondesteenweg 525

BOEKENMARKT

wo 8 dec - za 11 dec - telkens van 10u tot 17u30
Oude Kringwinkel van Destelbergen
Dendermondesteenweg 531a
(15 m van de huidige Kringwinkel, die dan intussen ook open is.)

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!