5 kledingtips voor heet zomerweer

Gepost op maandag 26 augustus 2019

 
 
 
 
 
 
 
 

Het weer is een kwestie van hoe je je kleedt. Waar hou je best rekening mee op warme dagen? Met deze tips maak je de juiste kledingkeuzes.

1. Lekker los

Draag geen te strakke kleding, die houdt de warmte vast op je lichaam. Ga voor wijde kleding die lekker luchtig over je huid kan fladderen.

2. Kies je stof

Plantaardige stoffen als katoen en linnen zijn ideaal in warm weer, omdat ze ademen. Zelfs een jeansrok is een goed idee! Veel synthetische stoffen zijn lekker warm... in de winter, en je gaat er dus meer in zweten. De uitzondering is dry tech sportkledij, die voert vocht af. Een aanrader als je gaat sporten en dus sowieso veel gaat zweten. Maar wacht even, sporten bij een hittegolf..?

3. Bloes/hemd beter dan T-shirt

De T-shirts is het klassieke kledingstuk voor de zomer, maar in feite is dat een gebreide stof... Een hemd of bloes van dun geweven stof is dus een beter idee.

4. Bedek je

Tenzij je je binnen in he donker kan opsluiten, is het beter je huid te bedekken dan te gaan voor zo veel mogelijk bloot. Kleding is niet alleen de beste bescherming tegen zonnebrand, maar ook tegen opwarming - op voorwaarde dat de stoffen luchtig en wijd zijn, natuurlijk.

Ook het hoofd bedekken is een aanrader. Een hoed, petje, hoofddoek of tulband beschermt je tegen een zonnesteek.

5. Bye bye zweetvlekken

Voor het geval dàt kies je best voor stoffen met een print. Draag zeker geen grijs, daarbij vallen zweetvlekken het meest op.

Snel iets nieuws nodig? Ga voor tweedehands, da's stukken goedkoper en beter voor mens & milieu. Hier vind je een ruime keuze aan zomerkleding - voor een prikje:

In de Brugse Poort is er ook elke maand een stockverkoop, met kleding en accessoires aan 1 euro per stuk

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!