ZA 24 NOV: Wij lezen voor!

Gepost op dinsdag 30 oktober 2018

Actie

Bereikbaarheid Kringwinkel Brugse Poort & Open Plaats

Wegens langdurige en grootschalige werken aan de Phoenixstraat/Bevrijdingslaan/Seghersplein in de Brugse Poort rijden de bussen (lijn 10, 12a en 12b) vanaf maandag 19 februari niet meer tot aan halte Weversstraat en halte Seghersplein. Afstappen kan aan halte Gent Brugsepoort, halte Gent Nieuwewandeling of halte Peerstraat. Van daaraf is het ongeveer 10' lopen tot aan Kringwinkel Open Plaats Brugse Poort of Open Plaats Sint-Jan-Baptiststraat.

Check steeds je traject via de app van De Lijn. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Laat je kinderen wegdromen bij een tweedehands verhaal. Waar? De kinderafdeling van De Kringwinkel in de Brugse Poort (Gent). Wanneer? 11u en 14u, op zaterdag 24 november 2018.

Wist je dat voorlezen aan kinderen hun toekomstkansen vergroot? Het stimuleert de ontwikkeling van taal en verbeeldingskracht, maar ook van zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Laten scoren ze hierdoor beter op school en op de arbeidsmarkt.

Verbeteren van toekomstkansen is precies wat wij doen in De Kringwinkel. Dus voorlezen doen we ook!

De Kringwinkel in de Brugse Poort doet mee aan de Voorleesweek (17 t.e.m. 25 november).

Voorlezen op zaterdag

Zin in een rustmoment op een drukke zaterdag? Neem op 24 november je kroost mee naar De Kringwinkel Open Plaats in de Brugse Poort (Gent). In de kinderafdeling trakteren onze medewerkers op een verhaaltje. Om 11u en om 14u.

Kunst uit de wijk

Tijdens de week lezen we voor aan de basisscholen van de Brugse Poort. Zo willen we de leerlingen bedanken die de prachtige kunstwerkjes maakten die je sinds kort in de nieuwe kinderafdeling ziet hangen.

De kinderen lieten zich inspireren door het thema hergebruik. Ze maakten de mooiste werken met recupmateriaal. Tijdens de voorleesweek komen ze hun eigen werk bewonderen terwijl ze luisteren naar een verhaal.

Doneer een boek

1 op de 8 kinderen in Vlaanderen leeft in armoede. Thuis hebben ze niet altijd de kans om te lezen. Wil jij kwetsbare gezinnen helpen? Wel, jij kunt hen een nieuw verhaal geven!

Breng vóór 25 november 2018 leuke kinderboeken (0-6j) die in goede staat zijn naar een Kringwinkel in je buurt. Wij schenken samen met Libelle alle kinderboeken aan Kind&Gezin om ze uit te delen aan kwetsbare gezinnen. Kinderboeken in huis maken dus wel degelijk een verschil.

 

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!