“Met wat ik hier leer over meubels, vind ik straks misschien een vaste job.”

Gepost op vrijdag 13 oktober 2017

Portret
 
 
 
 
 
 
 
 

Laszlo is jong en hij wil wat. Werken wil hij, maar hij vindt geen vaste job. Intussen doet hij ervaring op bij De Kringwinkel Open Plaats. “Meubels boeien me wel, hopelijk vind ik straks een job in die richting.”

Laszlo is 21 jaar en geboren in Brussel. Zijn ouders zijn Hongaars. Schoolgaan was niet gemakkelijk in het Frans. Op zijn 6de verhuisde hij naar Gent en leerde hij Nederlands. In zijn jeugd was hij erg geïnteresseerd in kunst, tekende cartoons en was ook bezig met muziek.

Zo snel mogelijk volwassen

“Op mijn 18de wou ik zo snel mogelijk volwassen worden. En dan bedoel ik: alleen gaan wonen, mijn rijbewijs halen, en werken om dat allemaal te bekostigen. Ik wou zo snel mogelijk een job vinden, om het even wat. Maar dat was niet gemakkelijk.”

Laszlo deed veel studentenjobs en ging ook poetsen, maar raakte niet aan een vaste job. Toen kreeg hij de kans om in het kader van arbeidszorg voor De Kringwinkel Open Plaats te werken.

“Ik geniet van mijn werk”

“Ik werk in het centrale magazijn in de Sloepstraat. Momenteel is mijn taak vooral het demonteren van meubels. Ik vind het plezant om dingen uit elkaar te halen, en zo leer ik ook hoe ze in elkaar steken. Ik vind het ook fijn om achter de schermen te werken. De winkel zelf was niets voor mij, maar hier geniet ik echt van mijn werk.”

Van droom naar werkelijkheid

“Dit werk boeit me echt, ik zou graag  verder willen gaan in deze richting. Dus hopelijk vind ik een job die met meubels te maken heeft. Door de kennis en ervaring die ik hier aan het opdoen ben, zal dat misschien ook wel lukken.”

Soms neemt Laszlo, tussen het werken, sporten en muziek luisteren door, nog eens het potlood ter hand. Dan tekent hij waarover hij droomt. Door zijn ervaring bij De Kringwinkel Open Plaats maken sommige van die dromen alvast meer kans om werkelijkheid te worden.

Maak kennis met meer medewerkers

Kom naar de Dag van De Kringwinkel op zaterdag 21 oktober:

  • schatten op zolder
  • retro en vintage
  • hapjes, muziek, naai- brei- en schilderdemo's

Bekijk het volledige programma in onze winkels in de Brugse Poort en Destelbergen

Lees het verhaal van Guzjamilja 

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!

Communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics