Je moet iets doen voor jezelf, zeiden ze.

Gepost op maandag 21 december 2020

Portret

We zijn weer open!

Je bent opnieuw hartelijk welkom in De Kringwinkels en Geefpunten van Open Plaats. Ook de Sociale Dienst is weer open.

Onze beste wensen voor 2022!

 
 
 
 
 
 
 
 

Psychische problemen leiden vaak tot materiële problemen, en omgekeerd. Tot je soms geen uitweg meer ziet. Maar als er hulp is, is er hoop. “Ik krijg meer dan voeding hier. Open Plaats denkt ook mee over oplossingen.” Leila (51 jaar) is Iraanse en vluchtte 21 jaar geleden naar België. Ze heeft veel meegemaakt.

"Ik heb een grote psychische kwetsbaarheid. Er is een genetische component: depressie komt veel voor in mijn familie. Ik heb ook grote problemen gehad, o.a. in mijn huwelijk, en bij mijn tweede kind had ik een postnatale depressie."

Vertrouwen

"Nu ben ik al een aantal jaar gescheiden. In goede periodes doe ik vrijwilligerswerk: babysitten, ouderen helpen,… Ik ben heel sociaal, maar in depressieve periodes neem ik veel afstand, dan vertrouw ik andere mensen niet meer. Ik heb verschillende therapieën gevolgd en medicatie genomen. Dat hielp wel."

Niet meer slapen

"Een paar maand geleden kreeg ik heel slecht nieuws, o.a. over mijn situatie en mijn inkomen. Daardoor viel ik weer in een depressie. Deze keer kon ik ook niet meer slapen. Via mijn huisarts ben ik doorverwezen naar een mobiele crisisdienst. Zij komen langs bij me thuis, één of twee keer per week."

"Ik heb het gedaan"

"De crisisdienst helpt me met mijn emotionele problemen. Maar ik heb ook materiële en financiële problemen. Ik was niet in staat om dat allemaal op te lossen. Meestal zag ik het zelfs niet zitten om buiten te komen. Zij hebben mij begeleid naar Open Plaats. “Je moet iets doen voor jezelf!” zeiden ze. Dat was een moeilijke stap, maar ik heb het gedaan."

Buddy's

"En ik ben erg goed opgevangen. De voedselhulp is een belangrijke steun voor mij, dat helpt mij vooruit. En ik krijg niet alleen voeding, ik kan ook hulp vragen bij formulieren en zo. Ze denken mee over oplossingen. Onlangs vroeg een begeleider of de buddywerking van CGG Eclips niets voor mij zou zijn. Het is nu wat afwachten hoe dat zal gaan, maar ik ga het zeker proberen."

Wil jij iets doen voor mensen in armoede?

Als klant van De Kringwinkels van Open Plaats steun jij onze werking. Dankjewel dus, om bij ons te komen winkelen of spullen te geven!

Wil je iets extra doen in dit moeilijke jaar? Dan kan je een gift overschrijven. Elk bedrag, groot of klein, maakt een verschil. 

Rekeningnummer: BE78 8900 1496 2986 - mededeling: GIFT

Meer info over giften

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wees er op tijd bij als we seizoensartikelen aanbieden! Om de twee maanden sturen we een aankondiging van komende winkelacties en nieuws uit de organisatie.

Communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics