"Ik heb geen zittend gat"

Gepost op woensdag 18 oktober 2017

Portret
 
 
 
 
 
 
 
 

Als je in de Brugse Poort al eens passeert in De Kringwinkel Open Plaats, heb je waarschijnlijk Nadine al gezien. Soms vult ze kleding aan, dan pakt ze weer huisraad in of rekent ze je aankopen af aan de kassa. En soms lijkt ze overal tegelijk te zijn.

Comme chez soi

Nadine weet van aanpakken. Ze is een positieve, enthousiaste dame met pit. In de kokschool haalde ze hoge scores en daarna kon ze meteen aan de slag bij Comme chez soi. In dit beroemde restaurant werkte ze jarenlang in de keuken. Tot ze een nieuwe uitdaging zocht, buiten de horeca.

Jeugdzorg

“Ik wou met mensen werken, en liefst van al nog met kinderen. Dus startte ik in de bijzondere jeugdzorg. Ik werkte in een dagcentrum en volgde tegelijk een opleiding tot opvoeder. Het was erg boeiend, maar niet altijd evident. Daarna ging ik op een school werken. Door omstandigheden heb ik daar mijn ontslag gegeven, zonder erbij stil te staan dat ik dan zonder inkomen kwam te staan.”

Niet stil zitten

Intussen was Nadine 50-plusser en plots was het moeilijk om aan werk te komen. “Te duur, kreeg ik keer op keer te horen. Terwijl ik absoluut geen looneisen stel, maar ja. Noodgedwongen stapte ik dus naar het OCMW. Daar wezen ze me de weg naar De Kringwinkel Open Plaats. Ik kon een artikel-60-traject volgen en zo hoefde ik niet stil te zitten. Want ik heb geen zittend gat,” lacht ze.

Verhalen

“Ik vind het boeiend om al die verschillende mensen hier te zien en naar de verhalen te luisteren. Zowel de klanten als de medewerkers zijn een enorme mix van leeftijden, culturen en achtergronden. Dat dit echt een meerwaarde kan zijn, ervaar je hier wel. Ook voor mijzelf is het verrijkend om samen te werken met zo’n diverse mensen. Ook door kassawerk heb ik geleerd om rustig te blijven en minder bang te zijn om fouten te maken.”

Hapjes in de vingers

Op de Dag van De Kringwinkel laat Nadine je proeven van lekkere hapjes. Ze toont je ook hoe je ze maakt. “Het zit me nog altijd in de vingers. En je kan echt heerlijke dingen maken met simpele basis ingrediënten. Je zal het wel zien als je hier bent!”

Proef het op de Dag van De Kringwinkel

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!