CORONA - updates van De Kringwinkel Open Plaats en Sociale Dienst Open Plaats

Gepost op dinsdag 17 maart 2020

Aandacht

Voedselondersteuning gaat door

DE SOCIALE DIENST OPEN PLAATS gaat door met voedselsteun voor kwetsbare buurtbewoners. De ontmoetingsruimte is gesloten.

DE KRINGWINKELS zijn gesloten. Ook spullen brengen of laten ophalen is momenteel niet mogelijk.

Meer info en updates over onze corona-maatregelen

 
 
 
 
 
 
 
 

Op deze pagina vind je de meest actuele informatie over onze Kringwinkels en de Sociale Dienst Open Plaats.

Onze Kringwinkels zijn volledig gesloten, maar de Sociale Dienst Open Plaats gaat door met voedselondersteuning. Voor de meest kwetsbaren in onze buurt blijven we paraat om broodnodige basishulp te bieden. 

Kringwinkels gesloten

  • De Kringwinkels blijven zeker tot 19 april gesloten.
  • Ook spullen komen afgeven aan onze poort is niet mogelijk. De magazijnwerking ligt stil.
  • Voor ophalingen aan huis maken we voorlopig geen nieuwe afspraken.

Warme oproep: Ruim op, hou bij

Waarom is het beter om bruikbare spullen nog even bij te houden, onder de trap, in de kelder of de garage? Daarom

Voedselsteun gaat door

De Sociale Dienst Open Plaats gaat door met voedselondersteuning. Kwetsbare buurtbewoners kunnen terecht in de Sint-Jan-Baptiststraat tijdens de gewone openingsuren: maandag - dinsdag - donderdag: 9u-12u30 en 13u-16u

De wasmachine e.a. diensten zijn tijdelijk niet beschikbaar. Ook de ontmoetingsruimte is gesloten.

Aangepaste werking

We hechten veel belang aan keuzevrijheid. Men kan nog altijd een aantal voedings- en hygiëneproducten uitkiezen en ook een voorkeur aangeven voor veggie, vlees en/of halal. De bestelling gebeurt nu wel buiten aan de ingangsdeur. Max. 3 personen kunnen op de koer wachten, de rest wacht op straat op veilige afstand van elkaar. Onze vrijwilligers maken het pakket klaar en bezorgen het via de uitgang in de Weverstraat.

Wat betekent onze voedselsteun voor mensen? Hoe houden we het draaiend? 

We staan voor een paar grote uitdagingen. Er zijn geen inkomsten van onze twee Kringwinkels. Nabijheid is ons handelsmerk, maar afstand is nu noodzaak. Hoe blijven we toch positief? Lees het artikel over Open Plaats van de Koning Boudewijnstichting.

Zorg voor elkaar

Een gezelig bezoekje aan onze Kringwinkels kan voorlopig niet. Een kopje koffie en een klapke in de ontmoetingsruimte van de Sociale Dienst ook niet. Bovenop de talloze andere uitdagingen van de coronacrisis, is ook dit een gemis voor veel klanten en voor onze 350 medewerkers

We roepen dan ook op om - op veilige afstand - uit te reiken naar elkaar. Naar buren, naar mensen die alleen wonen, naar mensen die zich misschien vervelen of het juist extra druk hebben met (thuis)werk en kinderen. We hebben allemaal deugd van een menselijk gesprekje, ook al is het online, via telefoon of op 2m afstand!

#samentegencorona #samensterker #zorgvoorelkaar

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Wees er op tijd bij als we seizoensartikelen aanbieden! Om de twee maanden sturen we een aankondiging van komende winkelacties en nieuws uit de organisatie.

Communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics