Bereikbaarheid Kringloopwinkel Brugse Poort

Gepost op donderdag 15 december 2016

Aandacht
 
 
 
 
 
 
 
 

Het Pierkespark is een gezellig parkje in een bruisende Gentse volkswijk. Maar hoe geraak je er? En hoe zit het met parkeren?

De kringloopwinkel Brugse Poort ligt in het Pierkespark, een bruisende ontmoetingsplaats met koffiehuis Trafiek, restaurant Safi Safi en de wereldberoemde Bij'de Vieze Gasten. Tussen terrasjes en grote bomen loopt een netwerk van mozaïekpaden, dat wij mee hebben opgebouwd.

Onlangs is ook de Haspelstraat heraangelegd tot een kleurrijke en veilige leefzone. Hier laat je met een gerust hart je kinderen spelen terwijl je bij ons komt shoppen of een terrasje doet!

De Brugse Poort is een dichtbevolkte wijk met grote parkeerdruk. Om de buurt te ontlasten, parkeren wij onze bestelwagens aan ons magazijn (en handig brengpunt in de Sloepstraat en komen we hier enkel laden en lossen.

Ook stimuleren we het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer. We kunnen je aankopen thuisleveren en je herbruikbare spullen komen we gratis ophalen. De winkel blijft bereikbaar met de auto, zelfs gratis parkeren blijft mogelijk, maar er verandert wel één en ander.

Fiets

Er zijn heel wat degelijke fietsenstallingen in het Pierkespark.Je kan je tweewieler dus vlakbij en veilig vastmaken.
Plan je fietsroute met Google Maps

Openbaar vervoer

De bussen 3, 17 en 18 stoppen het dichtst bij de Kringloopwinkel: aan het Seghersplein of om de hoek in de Weverstraat. Vanuit de Weverstraat sla je rechts de Aambeeldstraat in en vervolgens links de Haspelstraat. Stap je liever uit bus 3 halverwege de Bevrijdingslaan? Langs de doorgang in de Reinaertstraat ben je er even snel!

Met tram 4 rij je tot Duizend Vuren (= Halte Brugse Poort) en met tram 1 tot het Witte Kaproenplein.

Zoek jouw weg op maat met de handige routeplanner van De Lijn

Auto

Vanaf 19 december 2016 wordt het nieuwe parkeerplan van kracht in de Brugse Poort (zone 5).

 • Bewoners met een bewonerskaart voor deze parkeerzone mogen nog altijd gratis parkeren
 • Personen met een handicap mogen in deze zone overal gratis parkeren
 • Opgelet! De twee parkeerplaatsen voor onze poort (waar je goederen kan afgeven) zijn enkel voor laden en lossen.
 • Als bezoeker geef je je nummerplaat in in een parkeerautomaat (zie afbeelding) en bepaal je hoe lang je wil parkeren. Als dit langer dan een half uur is, betaal je een parkeertarief.
  Meer info over parkeerautomaat in tekst of in beeld (pdf)

  30 min    gratis (max 2 x /dag, mininum 20 minuten
  1 uur       € 0,80
  2 uur       € 1,60
  3 uur       € 2,40
  24 uur     € 3

  Dit tarief is geldig in alle groene zones, je kan in deze tijdspanne dus zonder bijbetalen ook elders parkeren in de rand rond het centrum. Kaart met alle groene zones (pdf) of webkaart

  De nummerplaatcontrole vervangt het parkeerticket, je hoeft dus niet terug te keren naar je auto en kan rechtreeks verder wandelen naar de winkel.

  Werkt de parkeerautomaat niet? Leg dan je parkeerschijf. In geval van een defecte automaat geeft die recht op 2 uur (gratis) parkeren.

Wij leveren aan huis

Wil je een groot stuk kopen dat je niet kan meenemen op je fiets of op de bus? Voor een vriendelijk prijsje komen we het leveren bij je thuis. Je kan dit afspreken in de winkel bij aankoop.

Brengpunt Sloepstraat & gratis ophaling

Heb je herbruikbare goederen voor ons? Je kan ze afgeven aan de poort in de Haspelstraat, maar je kan ze ook brengen naar ons magazijn in de Sloepstraat 19 (bij station van Wondelgem). Deze locatie is vlot bereikbaar met de wagen en je kan er gratis voor de deur parkeren. Meer info over onze brengpunten en openingsuren

We kunnen de goederen ook bij je thuis komen ophalen. Deze dienst bieden wij gratis aan. Bel voor een afspraak naar 09 227 25 64.

Schrijf in op de nieuwsbrief

Retrodagen, kerstweek, paasdecoratie... Mis de start van onze seizoensacties niet!

Communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics